Vul hieronder uw e-mailadres en vraag in, wij antwoorden z.s.m.
Liever bellen? Geef uw naam en telefoonnummer op, wij bellen u terug.


verification code Type het woord hierboven over*

Sluiten

Hoe ziet een dag er uit?

Het aanhouden van een dagritme en rituelen geeft rust en regelmaat. Bij de allerkleinsten wordt gespeeld, geslapen en gegeten volgens het eigen ritme, terwijl dit in de peutergroep op vaste momenten gebeurt. Naarmate het kind ouder wordt, ontstaat er steeds meer een gezamenlijk dagritme. Op deze manier wordt het verloop van de dag overzichtelijk gemaakt en begrijpt het kind wat er van hem wordt verwacht. De individuele wensen van het kind worden hierbij altijd gerespecteerd. 

Om half tien is het tijd voor vers fruit en een sapje. Hierna wordt buiten of binnen gespeeld. Tussen de middag worden een warme lunch en een toetje geserveerd. Daarna gaan de kindjes die nog een middagslaapje doen naar bed. De kinderen die niet slapen, gaan binnen of buiten spelen. Deze activiteit kan ingaan op de eventuele behoefte van de oudere kinderen aan verdieping of uitbreiding van het activiteitenaanbod. Na het slapen wordt een koekje en sapje genuttigd, daarna wordt weer binnen of buiten gespeeld. Aan het eind van de middag krijgen de kinderen een broodmaaltijd met melk. (Het spelen bestaat uit afwisselend vrij spelen en activiteiten)

De kinderen die de avond bij ons doorbrengen en/of overnachten, krijgen op een later tijdstip nog iets te eten en drinken. Ze gaan ’s avonds douchen of badderen en tandjes poetsen. Na het lezen van een boekje en het zingen van een liedje, lekker slapen...  

Veel voorkomende activiteiten worden tot een ritueel gevormd, bijvoorbeeld door het zingen van een herkenbaar liedje. Zo wordt voor het nuttigen van de maaltijden een ‘smakelijk eten’ liedje gezongen en zingen we een liedje wanneer we buiten gaan spelen. Deze liedjes zijn belangrijk voor het kind omdat ze een activiteit aankondigen en ervoor zorgen dat het kind weet wat er van hem verwacht wordt.

 

 

 

scroll up