Vul hieronder uw e-mailadres en vraag in, wij antwoorden z.s.m.
Liever bellen? Geef uw naam en telefoonnummer op, wij bellen u terug.


verification code Type het woord hierboven over*

Sluiten

Wat doen de kindjes?

Bij Paddington-Kinderhotels worden kinderen gestimuleerd en uitgedaagd om zich te ontwikkelen op elk gebied. Hierbij moet gedacht worden aan de lichamelijke ontwikkeling (grove en fijne motoriek), de cognitieve en creatieve ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling. Om het kind zelfvertrouwen te laten ontwikkelen, zijn de activiteiten die worden aangeboden niet gericht op prestatie, maar voornamelijk bedoeld om het kind plezier te laten beleven. Op deze manier krijgt elk kind de gelegenheid zich in eigen tempo te ontwikkelen. Naast het organiseren van activiteiten krijgen kinderen ook regelmatig de mogelijkheid om vrij te spelen, waarbij ze zelf kunnen kiezen voor een activiteit of spel.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook tijdens hun verblijf in onze kinderopvang in contact staan met de buitenwereld. Daarom halen wij regelmatig de buitenwereld binnen de muren, bijvoorbeeld door het organiseren van ochtenden waarop opa’s en oma’s uitgenodigd worden voor een kopje koffie en een activiteit met hun kleinkind. Daarnaast gaan wij veel naar buiten met de kinderen voor een uitje naar de bakker, een wandeling in het bos of om dieren te voeren bij de kinderboerderij.

Buitenlucht is belangrijk voor het welzijn van ieder kind. Buitenspelen betekent bovendien met plezier lichamelijk bezig zijn en het kind leert zich op een zekere manier te bewegen en balans te houden. Daarnaast is buitenspelen een sociale bezigheid waaraan kinderen veel plezier beleven. Door tijd buiten door te brengen, maken de kinderen kennis met de natuur en seizoensveranderingen. Zo zien zij in de herfst de blaadjes van de bomen vallen en maken zij sneeuwpoppen in de winter. In de zomer verblijven wij zo veel mogelijk buitenshuis en verplaatsen we de dagelijkse activiteiten van binnen naar buiten. Er is een ruime tuin die volledig is ingericht op kinderen. Ook de babytjes gaan zoveel mogelijk naar buiten, om te wandelen of te spelen op het gras. In de tuin mag gerend en geklommen worden en er is gevarieerd speelmateriaal.

Er is elke week een nieuw activiteitenprogramma met een bepaald thema met activiteiten afgestemd op de leeftijd van het kind. De activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit (voor)lezen, verhalen vertellen, gesprekken in de kring over het thema, knutselen, tekenen, tellen, zingen, yoga, sport, dansen, zingen, theater, picknicken, koekjes en brood bakken, spelletjes, werken met materialen. Met de 1+ kindjes oefenen we bijvoorbeeld extra woordjes en de met de 3+ kinderen maken we extra educatieve opdrachten.

scroll up
×

Tijdelijk: Beperkt aantal opvangplekken.

Op dit moment zijn we helaas genoodzaakt nieuwe kinderopvang aanvragen onbeantwoord te laten. De reden hiervoor is dat wij niet of zeer beperkt nog plekken hebben in onze vestigingen.
Onze excuses voor dit ongemak.

Bent u reeds klant bij ons neem dan even contact op met uw afdelingsmanager.

Verder naar de website!